Zarzavat de casa
E nemaipomenit mai ales iarna si poate fi folosit cu succes atat in ciorbe cat si in tocanite si mancaruri de tot felul, pentru ca este ... "universal" ! O sa vedeti acusi !
De ce aveti nevoie:
- rosii (de preferat din acelea de gradina, gustoase si dulci, si foarte zemoase);
- ardei grasi;
- gogosari (sau optional ardei kapia);
- sare;
- verdeata proaspata.
De regula eu am preferat sa combin legumele in cantitati egale. Sarea o adaugati dupa gust, iar verdeteata asemenea. Taiati feliute toate legumele, adaugati verdeata, sarea si lasati totul cca o 1 - 2 ore la odihna. Apoi umpleti borcanele cu zarzavat si direct cu ele in cuptor, pentru sterilizare. Eu le-am tinut in jur de o ora la foc potrivit. Din experienta anilor trecuti, trece cu brio anu', in camara, la loc racoros si uscat. Asta daca scapa "nepedepsite" din iarna ce va veni :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu