Gem de Prune cu Miez de Nuca

Dupa o vacanta de iarna luuunga, dar din pacate fara prea multa zapada, am revenit cu forte proaspete si cu multe, multe planuri pentru anul asta ! Iar daca vom reusi, speram ca de acum sa gasiti in Camara noastra si alte produse moldovenesti, dar nu neaparat dulci, cu alte cuvinte, sa va mai si “acrim” putintel pe langa atatea “dulceturi” ! :)

Dar, cum pana-n toamna ce va sa vina, e cale lunga, nu ramane decat sa ne cuibarim iarasi in case, langa foc, sa ne-nchipuim zapada si s-ascultam viscolul rece din ferestre… Si toate acestea intr-o mireasma calda, imbietoare si tomnatica de pruna coapta la ceaun…. Cu gustul sau divin dulce-acrisor, gemul asta de prune, se “destinde” in toata splendoarea sa doar in miez de iarna, cand parca si savoarea si gustul ating superlativul absolut !

Iar daca in el mai mai poposesc si cativa mieji de nuca uscati, atunci “rasfatul” gustativ este asigurat. E nelipsit de pe felia cu unt al celor mici, sau de langa banalul ceai medicinal in serile friguroase, sau de ce nu, langa ceasca cu lapte proaspat muls (yummi-yummi …cine stie, … cunoaste ! :)   

Acuma atentie ! nu e magiun ! (din pacate, anul trecut, nu am reusit sa producem magiunul, din lipsa de timp si de ajutoare ). In schimb, nadajduim, ca anul acesta sa va oferim spre degustare si minunatul magiun moldovenesc, facut pe-ndelete, in serile de toamna, la ceaun de tuci si foc de lemne!

Asa ca, in amintirea “minunii”  moldovenesti, ne delectam savuros cu o felie prajita de gem cu miez de nuca !

Ah ! ce amintiri si miasme rascolitoare din anul ce tocmai a “plecat” !

 

100_5757

100_5765