Ce este sapunul?

Spalarea cu sapun este cea mai veche modalitate de spalare. Este produs in urma unei reactii chimice intre uleiuri, apa si lesie. Cu toate ca lesia este folosita la sapun, aceasta nu mai poate fi regasita dupa ce reactia de saponificare prin care se obtine sapunul s-a incheiat.

Sapunurile conventionale

Multe dintre sapunurile care se regasesc astazi in magazine nu sunt sapunuri adevarate, ci pur si simplu detergenti. Detergentii sunt produsi bazati pe gaze, precum gazolina si kerosen. Ai observat cum adesea sapunul iti lasa pielea uscata, simtind ca te strange si iti da mancarimi ? Alcaliul, cel mai obisnuit iritant din sapun, este adesea vinovatul. Alte ingrediente din sapunurile produse in masa s-au dovedit a fi daunatoare pentru sanatatea noastra si pot cauza iritatii severe ale pielii.

Avantajele sapunului NOOR


Sondajele arata clar proprietatiile benefice ale sapunului facut manual. Cei care sufera de afectiuni ale pielii precum psoriasis sau eczeme, precum si cei care au o piele mai sensibila sau sunt hipoalergici, adesea scapa de aceste probleme atunci cand folosesc sapun facut de mana.

In comparatie cu cel cumparat de la magazin, sapunul facut de mana este mai putin dur. Este adesea facut din uleiuri vegetale, cum ar fi cele de masline, nuca de cocos si palmier, si nu contine potentialele chimicale daunatoare pe care le contin sapunurile obisnuite.
Una dintre cele mai semnificative diferente dintre sapunurile din comert si cele facute de mana este glicerinaGlicerina este un lichid pur care absoarbe apa din aer si este factorul esential in pastrarea delicatetii si sanatatii pielii tale. Sapunurile pe baza de glicerina sunt recomandate in special pentru pielea delicata si sensibila a copiilor.
Sapunurile naturale contin, deasemenea, uleiuri botanice necesare, nu parfumuri, miresme si alti coloranti sintetici. Uleiurile necesare indeplinesc doua roluri: ele ofera igiena si curatare, de calitate superioara, in timp ce ofera si beneficiile aromoterapiei.

Putem inlocui vechiul sapun care contine triclosan
cu cele formate din levantica, trandafir, muscata, musetel, etc. Daca avem o piele grasa cu tendinta catre acnee, putem profita din plin de sapunurile facute cu morcovi, citrice sau uleiuri mentolate. Pielea uscata beneficiaza de uleiurile din levantica, trandafir, muscata, in timp ce pielea extrem de uscata poate fi ajutata cu uleiuri de avocado, jojoba, germen de grau si migdala dulce.


Pentru ca viitorul sapun sa nu fie dur si sa irite pielea, se introduce in reteta de fabricatie un exces de uleiuri vegetale, exces care se va regasi in final in produsul finit. Astfel ca, pe langa proprietatile antibacteriene si antiseptice, sapunul va avea si deosebite proprietati emoliente.


Cam asta ar fi pe scurt istoria sapunurilor NOOR.

Nu ramane decat sa va convingeti singuri de calitatile extraordinare ale uleiurilor de cocos, de palmier dar mai ales a celui de masline. Sunt produse exclusiv naturale, create manual, la care sunt adaugate plante, flori uscate, uleiuri esentiale si ...multa, multa dragoste !!!